TYÖNOHJAUSTA & TERAPIAA

Riepu Pakoma

Lyhytterapia

Tarvitsetko keskusteluapua  elämäntilanteeseesi?  Onko parisuhteesi mutkikkaassa tilanteessa, oletko kohdannut eron tai elämänkriisin? Haluatko irti murehtimisesta? Huolettaako arkipäivän ongelmat? Olipa tilanteesi äkillinen tai jo pidempään mietityttänyt, saat tukea helposti ja nopeasti.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on voimavarakeskeistä, vahvuuksiin keskittyvää terapiaa. Lyhytterapialla tarkoitetaan 1-25 kerran tavoitteellista keskusteluprosessia, jossa keskiössä ovat sinun esille ottamat teemat ja tavoitteet. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen psykososiaalista tukea ja se soveltuu lievempien psyykkistä hyvinvointia kuormittavien asioiden työstämiseen. Joskus kerta käyntikin riittää, useimmiten tapaamisia on 5-6 kertaa. Asiat ratkeaa usein puhumalla, yksi kahdenkeskeinen tapaaminen kestää 45 minuuttia. Lyhytterapiaan voit tulla vaikka haasteesi ole vielä muuttunut suureksi ongelmaksi.

Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan ei vaadita lääkäriltä lähetettä tai diagnoosia. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja niistä ei tehdä kirjauksia. 


Asiakkaani kertovat: 

"Koin, että tulin kuulluksi, ymmärretyksi, tunsin että sain myötätuntoa ja sain pohtimisen aiheita. En olisi saanut vastaavaa kokemusta työpaikan henkilöiden kautta tai kotoa, siksi keskusteluhetket olivat tärkeitä ja erityisiä kanssasi."

Riikka